glenninmallorca.reismee.nl

Nieuws van de zon

Nou allemaal, weer een update uit het land van de palmbomen en zeewind!

Ik zit hier nu ongeveer een week, en het is me nog steeds niet gelukt om een appartement of een kamer te vinden. Ben twee dorpjes in geweest tijdens mijn 2 vrije dagen, en die helemaal doorgespit. Uiteindelijk maar met 2 telefoonnummers thuisgekomen, en ook deze twee waren geen succes. Zit nog steeds in het hostal, en omdat er vele mensen zijn die blijkbaar het internet 'op maken' door teveel te downloaden vanuit de kamers, lukt het me maar soms om zelf verbinding te maken, en dit is dan ook heel slechte verbinding. Jammer, had graag wat meer op internet kunnen zoeken.

Heb intussen 4 dagen gewerkt, allemaal leuk maar heel erg vermoeiend. Het lijkt weinig werk, beetje mensen inchecken achter een balie, maar 8 uur lang op je voeten staan gaat gewoon zeer doen. Zeker omdat ik er nog niet aan gewend ben. Ik heb inmiddels de telefoon aangenomen, maar alleen als ik zeker wist dat het Engelse gasten waren die belden. Ik versta het meeste dat me word gevraagd, zolang er niet te snel gesproken wordt. Gaat steeds beter dus. Ik heb aan het einde van de werkdagen wel hoofdpijn omdat ik zoveel verschillende talen steeds door elkaar heen moet spreken. (Duits/Spaans/Nederlands/Engels)
Ik heb niet echt aanspraak meer in het hostal omdat de Belg en Amerikaan vertrokken zijn en ik nu de kamer alleen heb. Mijn collegas in het hotel zelf blijken allemaal 34 jaar of ouder te zijn, terwijl ik ze halverwege de 20 had geschat puur op uiterlijk, en die hebben dus ook geen zin om mee te gaan stappen. Allemaal een beetje jammer dus, voel me een beetje afgesloten van de sociale wereld. Ik hoop dat de Nederlandse stagiaire en stagiair in de housekeeping en keuken een beetje mijn leeftijd hebben, dan heb ik tenminste een beetje mensen waar ik wat mee kan.

Ik heb vandaag samen met El Toro ook de haven van Port Adriano bezocht naast het zoeken naar een kamer, zodat ik daar wat meer over kan vertellen tegen de gasten. Heel mooi, en de meeste boten liggen gewoon in de haven met mensen erop aan het zonnen. Ik denk dat ze die boen gewoon hebben voor het prestige en om ermee op te scheppen en niet om er echt veel mee te varen. Op de terugweg ging mijn slipper kapot, maar gelukkig was ik ongeveer 100 meter van het hostal dus kon ik huppelend/op-1-blote-voet wel thuiskomen. En de klusjesman keek me heel grappig aan toen ik naar binnen huppelde. Ik kan al een beetje simpele gesprekken met hem voeren, wat best wel grappig is.

Qua hitte valt het nog wel mee vanwege de zeewind die overal blijkt te waaien, veel minder benauwd dan in Nederland. Maar ik hoorde dus dat in juni/juli de hitte bijna verdubbeld. Dus daar ben ik een beetje bang voor. Maar we zien wel! Veel water drinken enzo. Plus hotel is airconditioned.

Nou ik ga lekker eten, hasta luego!

t hoogenbomenbosje

lekker vroeg in de ochtend even achter de computer geschoven voor wat schrijf en checkwerk, kopje thee en een beschuitje voordat de drukte van de dag weer zal beginnen....
Als eerst viel mijn oog op weer een een mailtje van een nieuwe 'krabbel' van jou op je blog... dat is een leuk begin van de dag!!!
Ik zie je daar zo achter de balie staan of huppelen op één slipper, spaans kletsen met de klusjesman, en tof dat je je voorneemt om binnen de kortste keren de mooie spots van het eiland zelf te bezoeken zodat je het de gasten kan aanraden en weet waar je over praat. slimpie!
De eerste dagen zijn altijd behoorlijk vermoeiend, nieuwe indrukken,4 verschillende talen, je weg vinden,een dak boven je hoofd vinden (vraag /vertel ook al je mallorcaanse collega's waar je mee werkt - koffie of lunch pauze hebt, in je goede spaans, misschien weten ze in hun vriendenkring of familie wel iemand die een half jaar een kamertje voor je hebben, bed en douchegebruik alleen is toch voldoende?) verder red jij je kontje wel, zit ik niet over in!!!.
Doordat je in je verhalen het allemaal zo goed en beeldend omschrijft, is het een feestje om je mails te lezen en ben ik haast een beetje bij je op dat eiland.
geniet ondertussen met hoofdletters neef! tot de volgende krabbel x je tante uit de blokhut

Zonderoppies

Hai Glenn. Je bent al flink in de running daar en wat leuk dat je al wat hebt rond gekeken op dat mooie eiland ik hoop dat je snel een kamer kan vinden maar kun je niet in de hostel blijven? Of is dat niet mogelijk en te kostbaar?

Tot de volgende mail x uit voorschoten

mam en pap

he glenn, we blijven ons verbazen over je schrijf talent. Erg leuk. Dat word trouwens ff nieuwe slippers kopen, als je daar tijd voor hebt tenminste. Vanmorgen voor dat ik naar mijn werk ging moest ik natuurlijk gauw nog ff op je blog kijken of er weer wat nieuws op stond, want dat was al weer een tijdje terug. (Check ik trouwens elke dag en soms wel 2x per dag s'ochtends en en s'avonds) En jawel weer een leuk verhaal, maar nu ik hem uit mijn werk nog eens over lees mis ik wat tekst. Over dat je door die kok of iemand uit de keuken naar je hostal gebracht bent ( beetje een rare maar leuke man) en dat hij ook zou kijken voor een kamer waar hij woont. Dat stuk zie ik nu nergens meer terug, weet jij hoe dat kan of heb je het gewist? nou tot horens dan maar weer.
Dikke kus van ons

mam en pap

hoi glenn, grapje van mijn laatste berichtje, ik kom er net achter dat dat verhaal op onze mail stond en niet op je blog hi hi xx van je vergeetachtige moesje

Glenn

Haha ja inderdaad een gekke kok. Toen ik bij hem in de auto zat was ik een beetje bang. Ik wist nog niet zeker of hij de gekke kok was of gewoon een vieze oude man (hij noemt iedereen guapa/guapo, dat is knapperd in spaans) maar het is echt een gauwe kerel. hij heeft alleen wel een moeilijke naam. dus die ben ik alweer vergeten

Oh trouwens nog even een mini update, ik hoorde dat er morgen een groep knappe duitse meisjes van mijn leeftijd stage komt lopen bij ons over het gebouw verspreid. JETZT GEHT LOS